چگونه کرونا سلامت روانی فرزند شما را تهدید می‌کند؟ (بایدها و نبایدها)

  • دکتر آسیه اناری

    روانشناس بالینی کودک و نوجوان؛ مدیر مرکز مشاوره یاسان

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۱/۱۸

چگونه کرونا سلامت روانی فرزند شما را تهدید می‌کند؟ (بایدها و نبایدها)

سلامت روانی کودکان و نوجوانان در دوران کرونا دغدغه این روزهای متخصصان علوم رفتاری است بر همین اساس دکتر آسیه اناری، مدیر   مرکز مشاوره یاسان  وضعیت سلامت روانی کودکان را با توجه به استرس ها و فشارهای محیطی تحلیل و نکاتی در رابطه با اصلاح سبک زندگی و توجه به بهداشت روانی خانواده ها ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، توجه به سلامت روانی کودکان و نوجوانان همواره مورد تاکید کارشناسان و متخصصان بوده است. این درحالی است که رسیدگی به نیاز های کوچکتر ها در گروی تامین نیاز های بزرگترهاست. به عبارتی والدینی که خود بیمار هستند، توانایی رسیدگی و توجه به کودکان شان را ندارند یا آن توجه با کیفیتی نامطلوب ارائه می شود.

سازمان بهداشت جهانی در دوران کرونا به خانواده ها توصیه کرده است تا به سبک زندگی عادی خود بازگردند. یکی از نیازهای جدی انسان که اکنون کمتر به چشم می خورد، نیاز به تفریح و مهم تر از آن روابط اجتماعی است. اگرچه مورد دوم با استفاده از تکنولوژی های نوین تا حد زیادی رفع شده است اما تزریق نشاط و شادکامی به زندگی خانواده ها موضوعی است که باید برای آن برنامه ریزی شود.

دکتر آسیه اناری، روان شناس بالینی کودک و نوجوان در مورد وضعیت سلامت روان دانش آموزان با توجه به فشارهای محیطی همچون امتحانات، آسیب ها و محدودیت های کرونایی، تنش های خانوادگی در دوران قرنطینه و امثالهم به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: کودکان ما در یک سال و نیم اخیر اولاً در مهارت های اجتماعی دچار پسرفت شدند. ثانیاً ما با حملات و اختلالات اضطرابی مختلفی مواجه شدیم که بروز آن ها به شکل ترس، بی قراری، نشانه های بدنی، سردرد و بدن درد، بی خوابی و کم خوابی، تــــرس از دست دادن والدین و... بود. به عبارتی انواع و اقسام اختلالات اضطرابی را در کودکان و نوجوانان مشاهده کردیم.

وی در مورد آسیب های روانی ناشی از کرونا و قرنطینه افزود: کودکانی که تک فرزند بودند و روابط اجتماعی اندکی داشتند، مشکلات خُلقی و افســردگی زیادی از خود نشان دادند. بنابراین اگر بخواهیم این موارد را جمع بندی کنیم کودکان و نوجوانان در 3 حیطه آسیب دیدند؛ ابتدا آسیب به مهارت های اجتماعی که ضربه شدیدی به اعتماد به نفس آن ها می زند، دوم حیطه اضطرابی با اخبار بدی که در مورد کرونا می شنوند و این موضوع به نوبه خود باعث اختلالات اضطرابی همچون اضطراب جدایی شده است، سوم هم به دلیل کمبود ارتباطات و انگیزه ابتلا به افسردگی را در مدت اخیر آن هم در کودکان و نوجوانان شاهد بودیم.

اناری به فشار والدین برای مراقبت های بهداشتی و محدودیت های کرونایی علیه کودکان اشاره کرد و گفت: در دوران کرونا خود والدین نیز استرس های زیادی را متحمل شدند و بار روانی زیادی را تجربه کردند. والدین برای آن که بتوانند به خوبی از کودکان شان مراقبت کنند، ابتدا باید به ســــلامت روان خود اهمیت دهند و این نکته ای است که غیرقابل کتمان و حاثز اهمیت است.

روان شناس کودک و نوجوان در توصیه به والدین و کودکان و نوجوانان برای مراقبت از بهداشت روانی خود در برابر فشارهای محیطی در دوران کرونا افزود: والدین به عنوان راس هرم خانواده باید حال خودشان را در درجه اول خوب کنند. آن ها می توانند با پیاده روی، تغییر عادات در سبک زندگی، کم توجهی به اخبار منفی و در نظر گرفتن یکسری تفریحات علی رغم محدودیت های کرونایی به بهداشت روانی شان رسیدگی کنند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که باید به زندگی بازگردیم، در حالی که خیلی از خانواده ها به این توصیه توجه نمی کنند.

آسیه اناری ادامه داد: خانواده ها نباید تفریحات و برنامه های اوقات فراغت خود را به تماشای تلویزیون، فیلم و سریال در خانه محدود کنند، زیرا این اتفاق به شدت به سلامت روانی آن ها و فرزندان شان لطمه می زند. بنابراین توصیه می شود تا خانواده ها سعی کنند با توجه به حفظ نکات بهداشتی به شرایط زندگی عادی خود بازگردند و با یکسری برنامه های نشاط آور به خود و کودکان شان رسیدگی کنند.

دکتر شایسته شکوفه‌فرد یکی از درمانگران کودک و نوجوان مرکز مشاوره یاسان نیز در این قسمت راهکارهایی برای مقابله با استرس ناشی از مشکلات پاندمی ارائه کرده است.

یــــاســان این امکان را فراهم کرده است تا در صورت نیاز شما به مشاوره ارتباط شما با روانشناسان مجرب کودک و نوجوان این مرکز به صورت آنلاین و در زمان های مناسب انجام شود. برای رزرو وقت مشاوره آنلاین کلیک کنید.

همچنین می توانید مهارت های فرزندپروری خود را با خواندن کتاب های روانشناسی در زمینه کودک و نوجوان یا حضور در کــارگاه های مرتبط  ارتقا دهید.

 

ریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره زیر تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ است.

تماس با ما

تماس با ما

منبع: رکنا

برچسب ها:

1.  والدین بیمار یا دچار اضطراب ناشی از پاندمی کرونا، توانایی رسیدگی و توجه به کودکان شان را ندارند.

2. نیاز به تفریح و مهم تر از آن روابط اجتماعی تامین نمی شود.

3. محدودیت های کرونایی موجب تنش های خانوادگی در دوران قرنطینه می شود.

1. والدین به عنوان راس هرم خانواده باید حال خودشان را در درجه اول خوب کنند.

2. نباید تفریحات و برنامه های اوقات فراغت خود را به تماشای تلویزیون، فیلم و سریال در خانه محدود کنند.

3. تغییر عادات در سبک زندگی.
 
4. کم توجهی به اخبار منفی.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

2 + 9 = ?

نظرات کاربران

۱۷ خرداد ۱۴۰۰
علی

چه جالب توضیح دادین

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

2 + 9 = ?

دریافت وقت مشاوره