چرا من تنبل هستم؟ + انواع تنبلی و راهکارهای درمانی + تست

  • تیم ترجمه و تولید محتوا

    مرکز مشاوره یاسان

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۱/۱۸

چرا من تنبل هستم؟ + انواع تنبلی و راهکارهای درمانی + تست

چگونه بفهمیم تنبل هستیم؟

اگر یک یا همه ویژگی‌های زیر را در شخصیت خود مشاهده کردید، احتمالاً فردی تنبل هستید.

1. شما برای هیچ چیزی تلاش نمی‌کنید: اینکه بخواهید به آسان‌ترین راه ممکن به همه چیز برسید، نشانه تنبلی است. البته، همیشه باید به دنبال نوآورانه‌ترین راه‌ها برای انجام کارها باشید اما هوشمندانه‌ترین راه‌ها در بیشتر مواقع به ساده‌ترین راه‌ها تبدیل نمی‌شود. اگر به کار سخت اعتقاد نداشته باشید به احتمال زیاد تنبل هستید.

2. وقت خود را تلف می‌کنید: چیزی که فرد تنبل به آن اهمیت نمی‌دهد، وقت است. اتلاف وقت برای چک کردن صفحات رسانه‌های اجتماعی یا تماشای بی‌وقفه فیلم و سریال نشان می‌دهد شما فردی تنبل هستید.

مطلب مرتبط: اگر گوشی دارید به احتمال زیاد فابینگ هم دارید! + خطرات و درمان

3. شما خواب را به هر چیزی ترجیح می دهید: یک فرد تنبل بیشتر وقت خود را صرف خواب می‌کند؛ زیرا این ساده ترین کار است. اگر متوجه شدید که بیشتر از سایر فعالیت‌ها هوس تختخواب خود را دارید، ممکن است تنبل باشید.

 

با انجام تست آنلاین و رایگان  «آیا فرد تنبلی هستید؟» متوجه می‌شوید این مسئله چقدر در شما جدی است.

 

انواع تنبلی

مقاله PsychCentral در سال 2017 نشان داد که هشت نوع صفت بی‌حالی وجود دارد:

خستگی و فرسودگی: شایع ترین دلیلی که فکر می‌کنید تنبل هستید این است که خسته‌اید.عدم توجه به فعالیت‌های خود مراقبتی و مضطرب بودن شما را به فردی تنبل تبدیل می‌کند؛ زیرا تمام انرژی بدن شما را می‌ گیرد.

مطلب مرتبط: 11 روش خود مراقبتی برای والدین + تست فرسایش روانی

پشیمانی: پشیمانی از کارهایی که در گذشته انجام دادیه‌اید یا نداده‌اید شما را بی‌انگیزه و غیرفعال نگه می‌دارد. بنابراین، ممکن است تنبل باشید؛ چون فکر می‌کنید دیگر ارزش تلاش کردن را ندارد.

شرم: تحقیر درونی می‌تواند شما را عقب نگه دارد و شما را به فردی منفعل تبدیل کند. وقتی صداهایی درونی‌تان دائم شما را سرزنش می‌کنند، انجام هر تلاشی چالش برانگیز است.

مطلب مرتبط: راه های شناسایی تله نقص و شرم 

ترس:  افرادی زیادی که می‌پرسند "آیا من تنبل هستم؟" در واقع با اضطراب اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کنند. ترس از مواجهه با واکنش‌های متقابل، احمق به نظر رسیدن یا شکست خوردن در مقابل دیگران ممکن است دلیل تنبلی شما باشد.

اضطراب: تنبلی شما ممکن است به دلیل سطح استرس غیر قابل کنترل شما باشد. شما خود را عقب نگه می دارید و چیزهای جدید را امتحان نمی‌کنید؛ زیرا نمی‌خواهید انواع جدیدی از اضطراب‌ها وارد زندگی شما شوند.

مطلب مرتبط: چرا دچار استرس و اضطراب می شویم؟ + بهترین راه درمان استرس و اضطراب

عدم قطعیت: حتی این واقعیت که شما می‌پرسید، "آیا من تنبل هستم؟" نشان می دهد که شما نامطمئن هستید و این می‌تواند شما را بی‌حال نگه دارد.

بی‌تفاوتی یا افسردگی: نداشتن هدف در زندگی یا افسرده بودن می‌تواند شما را کاملاً تنبل نشان دهد.

مطلب مرتبط: چگونه از افسردگی رها شویم؟ علائم + تست رایگان

تصویر ذهنی: "شما به همان اندازه که ادعا می‌کنید تنبل هستید." روانشناسان معتقدند که تعریف کردن خود به عنوان یک فرد بی‌انگیزه منجر به انفعال می‌شود.

تفاوت بین تنبلی و بی انگیزه بودن چیست؟

فرد تنبل هیچ تلاشی نمی‌‌کند.

فرد بی‌انگیزه دلیلی برای تلاش پیدا نمی‌کند.

فرد افسرده بدون هیچ دلیل واضحی احساس بی‌تفاوتی می‌کند.

یک فرد تنبل به این واقعیت اعتقاد ندارد که باید تلاش کند اما یک فرد بی‌انگیزه تقلا می‌کند تا دلیلی برای تلاش کردن پیدا کند. بی‌انگیزه بودن معمولاً به دلیل نداشتن کنترل بر زندگی، انجام کارهایی که دوست ندارید یا احساس افسردگی ایجاد می‌شود.

 

مطلب مرتبط: 16 تکنیک افزایش انگیزه برای رسیدن به هدف

 

چگونه تنبل نباشیم؟

شما همیشه می‌توانید برای بهتر شدن تغییر کنید و خود را به فردی فعال و سرزنده تبدیل کنید. در ادامه راهکارهایی ارائه می‌شود که به شما در این زمینه کمک می‌کند.

خودت را دوباره تعریف کن: به جای پرسیدن سوالاتی مانند "آیا من تنبل هستم؟" توانایی‌های‌تان را به خود یادآوری کنید. روانشناسان پیشنهاد می‌کنند، اولین گام برای دست کشیدن از تنبلی این است که باور کنید تنبل نیستید.

در انتخاب اهداف واقع‌بین باش: اهداف واقعی و قابل دستیابی را برای خود تعیین کنید و آرام و پیوسته به سمت آنها حرکت کنید.

کاری را که دوست داری انجام بده: انجام کارهایی که دوست ندارید شما را افسرده می‌کند. بنابراین، برای چیزهایی که به آن‌ اهمیت می‌دهید، کمی جا باز کنید و از وقت خود برای ایجاد انگیزه لذت ببرید.

استراحت کن: تو ماشین نیستی درست مانند هر انسان فعال دیگری، پس از کار سخت باید کمی استراحت کنید. تعادل کار و استراحت را پیدا کنید و به خودتان زمان کافی برای بازیابی انرژی را بدهید.

به خودت پاداش بده: به خودتان سخت نگیرید و از دستاوردهای‌تان لذت ببرید، حتی از دستاوردهای کوچک. بهترین راه برای انجام این کار این است که پس از انجام وظایف به خود پاداش دهید.

 

دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره زیر تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ است.

تماس با ما

تماس با ما

 

برچسب ها:

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

4 + 6 = ?

نظرات کاربران

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

8 - 3 = ?

دریافت وقت مشاوره