راهنمای دختران هنگام پریود

قیمت : 50,000 تومان 0 تومان

رایگان

در سایت ثبت‌نام کنید

PDF قابل دانلود

نسخه صوتی به‌زودی

در جامعه‌ای که از هر 10 دختر سه دختر هنگام اولین پریودی خود، نمی‌دانند عادت ماهانه چیست، باید والدین و معلمان آموزش پریودی را به دختران و دانش‌آموزان زودتر آغاز کنند. معمولاً والدین و اولیای مدرسه با تصور اینکه صحبت کردن درباره پریودی دختران ممکن است زود یا ناخوشایند باشد، یا ممکن است برای دختران کم سن و سال سوالات زیادی ایجاد کند، آموزش پریودی به دختران را به تاخیر می‌اندازند و یا از انجام آن سر باز می‌زنند!

 

چرا دختران پیش از اولین پریودی باید با قاعدگی آشنا شوند؟

1. آگاهی دختران نسبت به بدن خود: گفتگو درباره پریودی با کودکی که در حال ورود به مرحله نوجوانی است، ابزار مهمی برای یادگیری دقیق سیستم تناسلی، بلوغ و بدن زن محسوب می‌شود. اینگونه دختر شما  اطلاعات مربوط به پریودی یا قاعدگی را از منابع نامعتبر دریافت نمی‌کند.

صحبت کردن درباره "آناتومی بدن"، "ترشح هورمون‌ها"، "تغییرات بدن هنگام پریودی" و "چرخه‌ قاعدگی" به دختران کمک می‌کند تا خود، بدن در حال تغییر، حریم خصوصی، ایمنی و تولید مثل را به خوبی بشناسند. دخترانی که نسبت به موضوع پریود آگاه‌تر باشند، انتخاب‌های بهتری خواهند داشت و در قبال بدن‌شان مسئولیت‌پذیر خواهند بود.

2. آمادگی ذهنی و روانی دختران برای قاعدگی: پاسخ به سوالاتی مانند، "قاعدگی چیست؟ هنگام پریودی چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟ در دوران قاعدگی باید چه کار کرد؟" کمک زیادی به آمادگی دختر شما برای ورود به دوران بلوغ و قاعدگی می‌کند.

اولین قاعدگی بدون داشتن آگاهی، ممکن است برای دختر شما ترسناک، گیج‌کننده و بسیار ناخوشایند باشد. اطلاع دختر شما از آنچه در زمان پریودی رخ می‌دهد به او کمک می‌کند با اعتماد به نفس بالایی با این موضوع روبه‌رو شود و احتمال اینکه اولین قاعدگی او یک تجربه وحشتناک یا شرم‌آور باشد را کاهش می‌دهد. علاوه بر این وقتی دخترتان دقیقاً بداند در دوران پریودی باید چه کاری انجام دهد می‌تواند در این زمینه مستقل عمل کند.

3. خودشناسی: صحبت کردن با دخترتان درباره پریودی، نگرش و احساسات منفی را از او دور می‌کند و  احتمال کاهش عزت نفس در او را از بین می‌برد. در واقع اطلاع‌رسانی به موقع و مناسب، دخترتان را متقاعد می‌کند دوره‌های قاعدگی روند طبیعی بزرگ شدن است و احساس شرم کردن درباره پریودی بی‌جاست. پس گفت‌وگو درباره پریودی باعث می‌شود دخترتان خودش را همان‌گونه که خلق شده است بپذیرد.

4. بهبود رابطه: بسیار مهم است، والدین در دوران نوجوانی رابطه‌ای باز و صادقانه با فرزندان خود ایجاد کنند. گوش دادن به حرف‌های دخترتان این پیام را به او می‌دهد که می‌تواند بدون هیچ محدودیت یا ترسی درباره هر چیزی با شما صحبت کند.

صحبت کردن درباره موضوعات معذب کننده‌ای مانند پریودی اگر به درستی انجام شود، این احساس را به دختر شما می‌دهد که شما حرف‌هایش را به خوبی می‌شنوید و از او حمایت می‌کنید. این‌گونه نه تنها شما منبع اطلاعاتی فرزندتان خواهید بود بلکه به فردی مورد اعتماد برای فرزندتان تبدیل می‌شوید.

5. پایان دادن به تابو پریودی: دلیل اینکه میلیون‌ها دختر درباره سیکل‌های ماهانه خود اطلاعات بسیار کمی دارند، مجبورند نوار بهداشتی خود را پنهان کنند یا نمی‌توانند با کسی درباره مشکلات پریود خود صحبت کنند، فرهنگ شرم و سکوت است.

صحبت نکردن درباره پریود باعث مشکلات جدی برای دختران می‌شود. به‌طوری که برخی از دختران پس از اولین قاعدگی فکر می‌کردن در حال مرگ بر اثر سرطان هستند. یا برخی مردم معتقدند اگر  فرد پریود به ترشی دست بزند، آن را فاسد می‌کند!

با صحبت کردن آشکار درباره موضوعی تابو شده مانند پریود، به ایجاد جامعه‌ای کمک می‌کنید که در آن زنان و دختران به جای اینکه مجبور باشند دائماً بخشی از زندگی خود را پنهان کنند، می‌توانند قدرت زنانگی خود را جشن بگیرند.

چگونه با دخترم درباره پریودی صحبت کنم؟

صحبت کردن با دخترتان درباره قاعدگی شاید برای شما مشکل باشد اما درک او از بدن در حال تغییرش بسیار مهم است و باید این شناخت به روش درست انجام شود. در ادامه به نکاتی اشاره می‌کنیم که به شما کمک می‌کند گفتگوی خوبی با فرزندتان درباره پریودی داشته باشید.

1. آرام باشید: اغلب به دلیل تجربیات خود یا ماهیت تابویی موضوع پریودی، صحبت درباره قاعدگی ممکن است ناخوشایند به نظر برسد و شما را مضطرب کند. با این حال، دختر شما تنها در صورتی احساس راحتی می‌کند که بتواند راحت درباره این موضوع با شما حرف بزند و آن را به‌عنوان روند طبیعی رشد خود بپذیرد. بنابراین،  هنگام آموزش پریودی به دخترتان، آرام، خونسرد و صبور باشید.

2. متناسب با سن و آمادگی فرزندتان به او اطلاعات بدهید: از آنجایی که قاعدگی ارتباط نزدیکی با پدیده‌های بیولوژیکی مانند بلوغ، تولیدمثل و تمایلات جنسی دارد، تصمیم‌گیری درباره اینکه چه مقدار و چه زمانی اطلاعات بی‌خطر به دخترتان بدهید، دشوار است.

اگرچه این تصمیم می‌تواند بسته به ارزیابی شما از درک دخترتان متفاوت باشد، اما بهتر است از حدود سن 6 سالگی با اشاره‌هایی کوتاه درباره بلوغ، هورمون‌ها و تغییر بدن شروع کنید. از سن ۹ سالگی به بعد می‌توانید به موضوع قاعدگی مانند علت پریود شدن، علائم شروع پریودی و انجام اقدامات لازم هنگام قاعدگی اشاره کنید. مطمئن شوید، به سوالات دخترتان به اندازه کافی پاسخ می‌دهید.

3. کاری را انجام دهید که برای دخترتان مفید است: هر کودکی از نظر شخصیت و خلق‌وخو متفاوت است پس متناسب با خلقیات فرزندتان با او صحبت کنید تا مکالمه درباره قادعدگی برای او لذت‌بخش باشد نه اجباری یا کسل‌کننده. می‌توانید هنگام صحبت کردن درباره پریودی، ویدیوهای مربوط به آن را با هم تماشا کنید یا یک کتاب درباره قاعدگی (کتاب راهنمای دختران هنگام پریود را می‌توانید به رایگان در انتهای این متن دانلود کنید) بخوانید.

شما همچنین می‌توانید چیزهایی را که دخترتان دوست دارد یا از قبل می‌داند را به بحث مرتبط کنید. اگر احساس کردید دخترتان بی‌قرار است یا نمی‌خواهد درباره پریودی صحبت کند یا حتی بشنود، زمان دیگری را به آموزش پریودی اختصاص دهید. هیچ چیز مهمتر از احساس آرامش دختر شما نیست. همچنین می‌توانید مکالمه را به بازی تبدیل کنید. گاهی اوقات، خوردن بستنی یا رفتن به مکان‌هایی که دخترتان را شاد می‌کند پس از اتمام کار، می‌تواند مکالمه‌ای سخت را به یک تجربه ارزشمند تبدیل کند.

4. گفتگوهای کوتاه اما با تعداد بیشتر داشته باشید: یکی دیگر از رویکردهای بسیار مفید برای آموزش پریودی به دخترتان، شکستن یک "گفتگوی طولانی" به مکالماتی کوتاه اما مداوم است. این به عادی‌سازی قاعدگی کمک می‌کند و به فرزند شما اجازه می‌دهد تا هر زمان که بخواهد به شما نزدیک شود. لحظات ساده و روزمره را برای صحبت درباره پریودی انتخاب کنید، مانند زمانی که تبلیغ نوار بهداشتی را مشاهده می‌کنید، یا زمانی که او از شما سوالی می‌پرسد.

5. لحن مثبت و سالمی داشته باشید: لحن شما نقش کلیدی در نحوه شناسایی دخترتان با بدن و قاعدگی خود دارد. مثبت و در عین حال واقع بین باشید. احساسات او را تأیید کنید. به او بگویید که احساس عصبی بودن در زمان پریودی طبیعی است و جای نگرانی نیست. سعی کنید به جای خجالت کشیدن یا استفاده از عبارات عامیانه از کلمات خاصی مانند "واژن" و "رحم" آشکارا استفاده کنید. علمی باشید، اما او را با اصطلاحات غرق نکنید. مهمتر از همه از نامیدن قاعدگی با عنوانی مانند "نفرین" یا تاکید بر وحشتناک بودن آن اجتناب کنید. این کار کمک زیادی به اعتماد به نفس و آمادگی دختر شما برای ورود به مرحله جدید زندگیش می‌کند.

6. به سوالات فرزندتان اهمیت بدهید: دختر شما سوالات زیادی درباره پریودی مطرح خواهد کرد. به آنها پاسخ دهید و اگر پاسخ را نمی‌دانید، صادقانه به او بگویید. حتی بهتر از آن، می‌توانید پاسخ‌ را با هم بیابید. اگر او سوالی می‌پرسد که فکر می‌کنید جواب آن مناسب سن او نیست، کنجکاوی او را تشویق کنید اما به روشی ساده پاسخ او را بدهید و قول دهید در آینده توضیح بیشتری به سوال او خواهید داد.

گفتگو درباره قاعدگی با دخترتان باید مانند یک خیابان دو طرفه باشد. پس از او درباره چیزهایی که قبلاً شنیده یا تجربه کرده است سوال بپرسید. این احتمال وجود دارد که او قبلاً چیزهایی را از همسالان خود دریافت کرده باشد یا متوجه تغییراتی در خود شده باشد. گوش دادن به فرزندتان باعث می‌شود، او احساس ارزشمندی کند. همچنین این‌گونه فرصتی برای اصلاح هرگونه اطلاعات اشتباهی دریافتی توسط دخترتان خواهید داشت.

7. تجربیات و داستان‌های شخصی خود را با او به اشتراک بگذارید: می‌توانید آموزش پریودی یا صحبت کردن درباره قاعدگی را با مطرح کردن تجربیات خود، اقوام و دوستان انجام دهید. مثلاً بگویید: "وقتی برای اولین بار پریود شدم ..."، یا "یک بار فراموش کردم با خودم پد به مدرسه ببرم ...".  البته سعی کنید دخترتان را با بیان تجربیات تلخ خود و دیگران از پریودی نترسانید بلکه به او بگویید که از آن تجربه سخت چه آموختید و چگونه می‌توان برای چنین شرایطی بهتر آماده شد.

8. درباره مسائل بهداشتی قاعدگی صحبت کنید: هنگامی که دخترتان اطلاعات کافی از قاعدگی دریافت کرد، بهتر است درباره موضوعات دیگر پریودی مانند، انتخاب محصولات بهداشتی قاعدگی، سندرم پیش از قاعدگی، گرفتگی عضلات و سایر تجربیات احتمالی، مدیریت نشت، حفظ بهداشت، سندرم شوک سمی و ... با او صحبت کنید و اطلاعات مورد نیاز را به او بدهید.

تقدیم به همه دختران سرزمینم

سلام به تو نوجوان عزیز!

شاید همین تازگی ها پریود شده باشی یا قرار است به زودی پریود شوی. شوکه شدی؟ ترسیدی؟

اگر مثل خیلی از دخترها، برای تو هم این اتفاق بدون هیچگونه علائم یا نشانه‌ای، ناگهان رخ داد، ممکن است شوکه شوی. شاید هم قبلا چیزهایی در موردش می‌دانستی و منتظرش بودی؛ به هر حال، تبریک عرض می‌کنم! شروع شدن عادت ماهانه، نشان می‌دهد که بدنت درست همانطور که باید باشد، در حال رشد و تغییر است. این اتفاق طبیعی بوده و نشانه‌ سلامتی است.

حالا باید چکار کنی؟ و چه چیزهایی را باید بدانی؟ نگران نباش. این کتاب تمام مواردی که لازم است برای خوب و سرحال ماندن در این دوران بدانی را در اختیارت می‌گذارد.

این کتاب را مرکز مشاوره یاسان و انتشارات نسل یاسان به رایگان تقدیم همه دخترهای ایران زمین و همه دخترهای فارسی زبانی می کند که این کتاب به دستشان می رسد.

 

فهرست مطالب کتابچه  راهنمای دختران هنگام پریود 

فصل اول: چرا پریود می شویم؟

فصل دوم: انتظار چه چیزهایی را باید داشته باشی

فصل سوم: وسایل بهداشتی برای خانم ها

فصل چهارم: مشکلات پریود

فصل پنجم: برنامه‌ریزی

سخن آخر: چگونه در این دوران حالمان خوب باشد

 

 

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

8 - 3 = ?

نظرات کاربران

۰۲ دی ۱۴۰۱
مریم اسدی

خوب

۰۵ فروردین ۱۴۰۲
محدثه قاسمی

سلام.جسارتا امکان نمایش این فیلم و یا دانلودش برای من وجود نداره.ممنون میشم راهنمایی بفرمایین

۰۵ فروردین ۱۴۰۲

سلام دوست عزیز! راهنمای دختران هنگام پریود به صورت کتابچه و در قالب فایل PDF ارائه شده است. برای دسترسی به آن باید ابتدا در سایت ثبت نام کنید و سپس به پایین متن توضیحات بروید.

۳۱ خرداد ۱۴۰۲
طیبه ریکایی

بسیار ممنونم

۳۰ تیر ۱۴۰۲
زهرا مرادی کرمانی

خیلی ممنون

۱۷ مرداد ۱۴۰۲
زهرا سروری

خوب و مفید است

۲۶ شهریور ۱۴۰۲
صدف امینی

اطلاعات خوبی هست

۲۶ شهریور ۱۴۰۲
صدف امینی

مفید بود

۱۱ دی ۱۴۰۲
احمدی

عالی

۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
هاجر نوروزی کناردریا

پی دی اف چرابازنمیشه

۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

سلام ابتدا باید در سایت ثبت نام کنید.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

8 - 3 = ?

برای اطلاع از جدیدترین مقالات و اخبار عضو خبرنامه یاسان شوید